Toijala Junior Gameseihin tultiin läheltä ja kaukaa - Juttu, tulokset ja valokuvia

4.8.2018 Valokuvat

Toijalan Vauhdin järjestämät alle 15-vuotiaiden Toijala Junior Games -yleisurheilukilpailut kokosivat satakunta urheilijaa lähes 30 eri seurasta Toijalan urheilukentälle lauantaina 4.8. Erityisesti pääkaupunkiseudun urheiluseuroista suunnattiin aktiivisesti kilpailemaan Akaaseen.

Pahin helle antoi onneksi periksi juuri kisoihin mennessä, joten olosuhteet hyviin tuloksiin ja omiin ennätyksiin olivat mitä parhaimmat. Ukkospilvet lähestyivät kenttää uhkaavasti kisojen aikana, mutta ensimmäinen sadekuuro saatiin vasta kisojen päätyttyä. Järjestäjät huokaisivatkin helpotuksesta, sillä muistissa oli vuoden takaisissa kisoissa koettu ennen näkemätön rankkasade, jota kesti koko kisojen ajan.

Toijalan Vauhdin ja Viialan Valtin urheilijat menestyivät paikalliskisoissa erinomaisesti. Vauhdilta osallistui kisoihin 24 urheilijaa, Valtilta 14.

Kisan parhaimpia akaalaissuorituksia nähtiin Vauhdin Laura Ratilaiselta 11-vuotiaissa tytöissä. Laura osallistui kaikkiin sarjansa neljään lajiin. Kultaa tuli pituudessa tuloksella 4,11, hopeaa 60 metrillä ajalla 9,36 ja neljännet sijat kuulassa tuloksella 7,31 ja 1000 metrillä ajalla 3.49,55.

9-vuotiaissa tytöissä menestyi erinomaisesti Vauhdin tyttökolmikko Julia Suolaniemi, Milja Välläri ja Natalia Osowska. Julia voitti 40 metrin pikapyrähdyksen ajalla 6,85, ja Milja oli hopealla ajalla 7,10. Pituudessa kolmikko kävi tiukkaakin tiukemman keskinäisen kisan, sillä tyttöjen tulokset mahtuivat kuuden sentin sisään: Julia oli kisan kakkonen tuloksella 3,38, Milja kolmas tuloksella 3,37 ja Natalia neljäs tuloksella 3,32. Kisan voitti 13 kilpailijan joukossa HKV:n Petra Pennanen 3,56 kantaneella hypyllä.

Kolmen parhaan joukkoon sijoittui myös useampi valttilaisurheilija. Roosa Haanpää voitti 11-vuotiaiden tyttöjen kuulan tuloksella 8,93. Mikael Viitanen ponnisti voittotuloksen 146 13-vuotiaiden korkeushypyssä, Joona Koskinen juoksi 1000 metrillä kakkoseksi aikaan 3.27,77. Matias Viitanen oli pronssilla 9-vuotiaiden poikien pituudessa tuloksella 3,13 ja Samu Pentinniemi keihäässä samoin kolmas 20,79 mittaisella kaarella. Maija Oksa ja Anna Oksa pinkoivat 15-vuotiaiden tyttöjen 100 metrillä toiseksi ja kolmanneksi, tyttöjen ajat olivat 14,88 ja 15,02.

Vauhtilaisista Eelis Numminen saavutti kolmannen sijan 11-vuotiaiden 60 metrillä ajalla 9,47, ja Lumi Vahteristo työnsi 15-vuotiaiden tyttöjen kuulakisan kolmanneksi tuloksella 10,40.

15-vuotiaiden tyttöjen korkeushypyssä käytiin myös erittäin tasaväkinen kilpailu. Kisassa mukana olleet neljä tyttöä saivat kaikki saman lopputuloksen 131. Voiton vei kuitenkin 13-vuotiaiden sarjassa varsinaisesti kilpaileva Vauhdin Jonna Uolamo, joka selvitti voittokorkeuden ensimmäisellä hypyllään. Muut tytöt eli Emmi Pohjolainen Lauttakylän Lujasta, Erica Syrjälä Tammelan Ryskeestä ja Miisa Turunen Vauhdista ylittivät tuon korkeuden toisella hypyllään. Koska tytöillä oli aiemmista korkeuksista saman verran yrityksiä, jaettiin kisassa kolme hopeamitalia. Myös Miisan varsinainen kilpasarja on 13-vuotiaissa. -tm

Toijalan Vauhdin Laura Ratilainen teki hyvät suoritukset kaikissa lajeissaan: tuloksena voitto pituudessa, hopeaa 60 metrillä sekä neljännet sijat kuulassa ja 1000 metrillä.
Tyttöjen korkeushyppykisa ei olisi voinut olla juuri tasaväkisempi. Kaikki kisaan osallistuneet neljä tyttöä saavuttivat lopputuloksen 131. Yritysten määrän perusteella kisassa jaettiin yksi kulta- ja kolme hopeamitalia. Kisan voitti Jonna Uolamo (oik.), hopeatilan jakoivat vasemmalta Emmi Pohjolainen, Erica Syrjälä ja Miisa Turunen.