Yleisurheilun MM - halleista 4 mitalia Toijalan Vauhdin Veteraaniurheiljoille

Keskellä Reinhold Paul Kultamitalisti Saksa
Vasemmalla Hopeamitalisti Jouni Halonen Suomi
Oikealla Sauli Saunamäki Suomi
Keskellä Reinhold Paul Kultamitalisti Saksa Vasemmalla Hopeamitalisti Jouni Halonen Suomi Oikealla Sauli Saunamäki Suomi

Joka toinen vuosi järjestettävistä Veteraaniyleisurheilun MM-halleista saavuttivat Ilmari ja Sauli Saunamäki 4 mitalisijaa. Koko mitalien värikirjo tuli täyteen.

Kilpailut pidettiin tänä vuonna Jyväskylässä. Kisoissa mitteli paremmuudesta lähes 3000 yleisurheilijaa 63: sta maasta. Kaukaisimmat maat esim. Trinidad Tobago, Australia, Uusi-Seelanti ym.

Mitalitilaston ykköseksi tuli hieman yllätykseksi Suomen Maajoukkue, kakkoseksi selkeästi Saksa ja Iso-Britannia oli kolmas ennen Ranskaa. MM- halleissa kilpaili kaikkiaan 13 eri ikäluokkaa.

Ilmari Saunamäki Miehet 95 ikäluokassa aloitti kisaurakan kilpailujen kolmantena päivänä kiekonheitossa. Voiton korjasi odotetusti Helge Lönnroth Suomi, tuloksellaan 14,16. Ilmari sijoittui MM-hopealle tuloksella 11,82. Kisa käytiin pakkasessa Harjun kentällä.

Seuraavana päivänä oli vuorossa kuulantyöntö Hippos- hallissa. Ilmari oli odotetun ylivoimainen ja korjasi MM- kultaa tuloksella 6,54. Helgen hopeatulos 6,32. Kaivattua ME - tulosta 6,90 ei tällä kertaa syntynyt liiallisen liikunnan vuoksi edellisenä päivänä.

Lauantaina oli vuorossa keihäänheitto Harjulla hieman paremmassa joskin kylmässä säässä. Helge Lönnroth voitti melko niukalla erolla 14,89. Ilmarin MM- hopea tulos oli 14,29. Tämän kisan jälkeen MM- kilpailujen  vanhimmat osanottajat Ilmari ja Helge joutuivat haastattelutulvan kohteeksi mm. Japanin ja Kiinan toimittajien tentattaviksi. Tulkkina toimivat Ilmarin ja Helgen pojat. Haastattelut käytiin englannin kielellä. Lisäksi palkintojenjakotilaisuuden jälkeen molemmat veteraaniurheilijat pyydettiin TV 2: n haastateltaviksi. Ohjelma MM- kilpailuista on nähtävissä lauantaina 14.4. TV 2: ssa klo 13.45 alkaen.

Sauli Saunamäki saavutti tavoittelemansa MM- mitalin Miehet 55 keihäänheitossa. Haastavinta oli heittää kymmenen asteen pakkasessa Harjun kentällä aamutuimaan. Kisan voitti Saksan Reinhold Paul yhdellä hyvällä kiskaisulla 54,77. Muut hänen heittonsa hylättiin, koska ne tulivat järjestään lappeelleen yhtä lyhyempää heittoa lukuunottamatta. Toiseksi ja MM - hopealle Jouni Halonen Suomi 47,76. MM - pronssille Sauli tuloksella 45,16. Kolmen kieroksen kohdalla tilanne oli sama. Loppuheitoilla tulostaan paransivat vain Jouni ja Sauli. Neljäs oli Alexander Cherevatskiy Venäjä tuloksella 41,69. Kisaan oli alunperin ilmoittautunut 11 heittäjää. Sunnuntain keihäänheitoista Suomen Maajoukkue voitti seitsemästä keihäskilpailuista peräti 5 kultamitalia muiden mitalien lisäksi. Keihäänheitossa tuomarointia alastulopaikalla hoiti Maailmanmestari Kimmo Kinnunen. Olympiamitalisti isä Jorma Kinnusen kommentoidessa heittoja. Tämä toimi mukavana lisänä ainakin suomalaisille.

Vauhdin Arto Kemppainen oli M 55 kuulantyönnössä 7:s tuloksella 12,22. MM- kultamitalisti tuli Venäjältä Vladimir Belousov 13,74. Kakkonen oli Saksan Roland Wattenbach 13,35. Rauno Möttönen Suomi Valkeakoski oli 8:s tuloksella 12,19. M 80 kuulantyönnössä MM- kultaa voitti ME:n haltija ja aikoinaan Akaassakin asunut Leo Saarinen Suomi tuloksella 12,98