Sauli Saunamäestä Pohjoismaiden mestari

11.7.2018

Sauli Saunamäki voitti Pohjoismaiden Mestaruuden Keihäänheitossa Boråsissa Ruotsissa 6 - 8.7 pidetyissä Pohjoismaiden Mestaruuskilpailuissa. Sarjana M60.

Kilpailu muodostui kaiken kaikkiaan varsinaiseksi maraton kilpaluksi. Kisan piti alkaa callingilla 18.10. Eli siihen mennessä piti varsinaiset verryttelyt olla tehtynä. Sitten kilpailu siirrettiin muiden lajien vuoksi toiselle kentälle, johon taas oli bussi kuljetus. Kentälle päästyämme kukaan meistä ei suostunut heittämään siellä kentän keskeneräisyyden vuoksi.

Jälleen takaisin päästadionille. Kova sivuvastainen tuuli asetti myös omat haasteensa. Samaan aikaan heitti myös ikäluokka M55. Kilpailu pääsi alkamaan vasta noin 20.30.

Tilastollisesti ennen kilpailua Sauli oli ykkönen ennen Lars Åke Greiffiä Norjasta. Neljännen kierroksen aluksi Sauli kiskaisi vihdoin 46,72 joka riitti selkeään voittoon. Kakkoseksi viimeisellään Ruotsin

Håkan Josefsson Ruotsi 44,80. Kolmanneksi myös Ruotsin Rolf Munke myös viimeisellään 40,08. Neljänneksi Norjan Lars Åke Greiff 38,45, joka omien sanojensa mukaan väsyi kilpailun pitkittymiseen