Vauhdille 12 pm-mitalia PM-sisulisähuipentuma 04.-05.08.2012 uutinen, tulokset & kuvat

8.8.2012

Toijalan Vauhdille 12 pm-mitalia PM-sisulisähuipentuma 04.-05.08.2012

Tampereen Ratinassa pidettiin hyvissä olosuhteissa 9-15-vuotiaiden yleisurheilijoiden piirinmestaruuskilpailut.  Toijalan Vauhdin urheilijat keräsivät kaksipäiväisistä kisoista yhteensä 12 mitalia, joista neljä oli kultaisia.  Pistesijoituksia eli kymmenen parhaan joukkoon sijoittumisia oli 35.  Korkeimmalle palkintopallille pääsivät hyppäämään Julia Repo, Laura Anttonen, Wilma Salo ja Joni Uolamo. 9-vuotiaiden sarjassa kilpaillut Julia voitti korkeushypyn tiukan kisan jälkeen erinomaisella tuloksella 119 cm.  Vain kolme hyppääjää ylitti 113cm korkeudella olleen riman, jonka jälkeen rimaa nostettiin kaksi senttimetriä kerrallaan. 117cm ja 119cm Julia ylitti ensimmäisillä hypyillään.  12-vuotiaiden sarjassa kilpaillut Joni saavutti kisoissa ensimmäiset pm-mitalinsa.  Lauantaina pidetyssä korkeushyppykilpailussa hän sijoittui toiseksi tuloksella 144cm ja sunnuntaina Joni hyppäsi kultakantaan seiväshypyssä tuloksella 240cm.  Hopea meni myös Akaaseen, Viialan Valtin Micke Jyrkiselle, tuloksella 205cm. Lauralle ja Wilmalle pm-kultamitaleja on kertynyt jo aikaisemmiltakin vuosilta.  Tällä kertaa Laura voitti kultaa 11-vuotiaiden 60m aitajuoksussa ajalla 11,19sek. Lisäksi korkeudessa hän jäi niukasti neljänneksi tuloksella 125cm.   Wilma puolestaan juoksi kultaa 300 metrillä ajalla 46,01.  Eniten mitaleja keräsi 13-vuotiaiden sarjassa kilpailut Eero Välimäki.  Mitalit tulivat 60 metrin ja 200 metrin juoksuista sekä pituushypystä, jota hän johti vielä ennen viimeistä kierrosta.  Kulta muuttui hopeaksi yhden senttimetrin erolla voittajaan.  Kaikki kolme Eeron mitalia olivat hopeisia.  Pronssimitalit saivat kaulaansa 13-vuotias Katriina Aalto ja 11-vuotias Sini Tirri.  Katriina hyppäsi korkeutta ja tuloksena oli 145cm.  Sini uusi viime vuotisen pronssina parantaen viime vuodesta aikaansa vajaalla 10 sekunnilla.  Sini kohdalla kello pysähtyi tänä vuonna aikaan 3.41,68.  Edellä mainittujen lisäksi pisteiille selviytyivät Sirkku Näsi, Hanna Kero, Laura Uolamo, Aliisa Keskinen, Vihtori Sormunen ja Saku Vintola.  Sirkku selviytyi kaikissa neljässä lajissaan seitsemän parhaan joukkoon.  Lähimpänä mitalia hän oli 60m juoksussa sijoittuen neljänneksi ajalla 10,04.  Tämän vuoden pm-kilpailut olivat viime vuotisia tasokkaammat ja lajisuorituksiakin kertyi pari tuhatta. Eniten osanottajia oli 9-vuotiaiden pituushypyssä, jossa kisaili yhteensä 62 hyppääjää.