Anniina, Aliisa ja Aava mitalleille Hippo-halleissa 12.1.2014

15.1.2014

Anniina, Aliisa ja Aava mitalleille Hippo-halleissa 12.1.2014

Vuoden ensimmäiset yleisurheilun hallikilpailut pidettiin Pirkkahallissa viikonloppuna.   Tampereen Pyrinnön järjestämät kilpailut keräsivät jälleen lähes 500 nuorta yleisurheilijaa kisaamaan Hippo-mitaleista.  Lajisuorituksiakin kertyi runsaat tuhat.  Eniten osanottajia oli T13 sarjan 60m juoksussa yhteensä 71 juoksijaa.  Toijalan Vauhdilta oli mukana 14 urheilijaa.  Saavutuksena oli kolme mitalia ja 15 sijoitusta kymmenen parhaan joukkoon.

Mitaleille ylsivät T15 sarjassa juossut Anniina Mahkonen, T11 sarjan Aliisa Keskinen ja T09 sarjan Aava Häyrynen.  Ensimmäisen mitalin toi Aava pituushypyssä tuloksella 3,24.  Jonna Uolamo täydensi vauhtilaisten sijoitusta ollen heti Aavan jälkeen neljäs tuloksella 3,18.  Kaverukset selvittivät itsensä myös 40 metrin finaaliin sijoille viisi ja kuusi.  Järjestys oli sama kuin pituushypyssäkin.  Toinen mitali tuli korkeushypyssä, jossa Aliisa hyppäsi ennätyksensä 124 sijoittuen hopealle.  1000 metrin juoksussa hän oli kuudes ajalla 3.50,24.  Pitkän päivän päätteeksi Anniina juoksi itsensä toiseksi 2000 metrin juoksussa  A-luokan tuloksella 7.28,85.

Mitalikolmikkon lisäksi kymmenen parhaan joukkoon selvisi seitsemän vauhtilaista.  Eero Välimäki oli P15 sarjan 60 metrin alkuerissä kolmas ajalla 7,94.  Finaalissa aika oli 7,96 ja sijoitus viides.  T13 sarjassa Laura Anttonen juoksi kärjen tuntumaan sekä 1000 metrillä että 60m aitajuoksussa.  1000 metrillä sijoitus oli viides ajalla 3.42,53 ja aidoissa kuudes ajalla 11,06. P13 sarjan seiväshypyssä Niko Uolamo oli viides tuloksella 170.  Tasaisen seiväskilpailun yhdeksäs oli Tapio Mikkola vain 10 senttiä huonommalla tuloksella.  Korkeushypyssä P15 sarjan Joni Uolamo hätyytteli ennätystään hypäten 153 ja sijoittuen kilpailussa kuudenneksi.  T15 sarjan Katriina Aalto ol 60m aitajuoksussa kahdeksas 10,16 ajalla ja T11 sarjan Katinka Salmipuro korkeudessa kymmenes 110cm tuloksella.  Katinkan sijoituksen arvoa nostaa se, että hän on tällä hetkellä vasta 9-vuotta vanha.  Kilpailun kokonaistulokset: