Toijalan Vauhdille 9 mitailia pm-kisoista 2014

31.7.2014

Toijalan Vauhdin 17 urheilijan joukkue saavutti Tampereen Ratinassa heinäkuun viimeisenä viikonloppuna pidetyissä 9-15-vuotiaiden piirinmestaruuskilpailuissa 9 mitailia ja 35 pistesijaa.  Voittoon hyppäsivät T13-sarjan Laura Anttonen korkeudessa tuloksella 148 ja P14-sarjan Joni Uolamo seipäässä 300 metrin ylityksellä.  Joni ahkeroi kaikkiaan  kahdeksan lajia tuoden seuralleen neljä mitalia ja yhteensä 55 luokittelupistettä.  Muut  hänen mitalinsa tulivat keihäästä, 3-loikasta ja 100m aitajuoksusta tuloksilla 38,64, 10,69 ja 18,01.  Loistavaan kuntoon päässyt T15-sarjan Katriina Aalto osallistui kahteen lajiin tehden mollemmissa ennätyksensä.  Pituudessa syntyi hopeaan oikeuttava tulos 4,90 ja 100m juoksun loppukilpailussa pronssiaika 13,16.  Molemmissa tuloksissa oli mukana lievä vastatuuli.  Katriina ja Joni ovatkin lähdössä elokuun lopulla pidettäviin SM-kilpailuihin.  Vauhdin kestävyysjuoksijoiden mainetta piti yllä T13-sarjan Sini Tirri, joka juoksi 1000m aikaan 3.24,31 sijoittuen hienosti hopealle.  Ensimmäisen pm-mitalinsa hyppäsi P12-sarjan Niko Uolamo olen tasaisen seiväskilvan kolmonen tuloksella 190cm.

Myös runsaasti pistesijoja

Aivan mitalien tuntumaan neljässä lajissaan kilpailivat P15-sarjan Eero Välimäki ja P10-sarjan Martti Näsi.  Eeron lajit olivat 300m, keihäs, 100m ja pituus ja sijoitukset ja tulokset; 4. 41,45, 4. 33,73, 6. 12,61 ja 7. 4,95.  Martin sijoitukset ja tulokset; keihäs 4. 23,82, kuula 5. 7,05, kiekko 5. 20,53 ja korkeus 6. 115.  Lumi Vahteristo oli puolestaan neljäs T10-sajan kuulantyönnössä tuloksella 6,59.  Pisteillä eli kymmenen parhaan joukkossa olivat myös T12-sarjan  Sirkku Näsi 60m aidoissa, 200 metrillä ja keihäässä, P12-sarjan Tapio Mikkola seipäässä ja moukarissa sekä saman sarjan Jussi Mikkola pituudessa ja kuulassa sekä T10-sarja Aino Anttonen keihäässä.  9-vuotiailla oli molempina päivinä lajeina miniottelut eli kahden lajin yhdistelmä.  Aava Häyrynen oli kuudes 40m/korkeuden ottelussa ja Jonna Uolamo myös kuudes keihään/kuulan miniottelussa.  Vasta 8-vuotias Anni Viljanen oli kahdeksas keihään/kuulan ottelussa heittäen kisan toiseksi parhaan keihästuloksen 16,33.  P09-sarjan Mico Scmiedeke osallistui keihään/pituuden otteluun ollen kuudes keihäskisassa.  Vasta 6-vuotias Meri Vahteristo oli kisassa mukana tutustumassa Ratinan kisatunnelmaan.  Kisoihin osallistui lähes 600 urheilijaa ja lajisuorituksiakin kertyi  pari tuhatta.  Eniten ilmoittautuneita oli 9-vuotiaiden tyttöjen kuulassa ja keihäässä, molemmissa 47 urheilijaa, mutta myös 13-vuotiaiden tyttöjen pituuhypyssä oli mukana 36 hyppääjää.   Kilpailun kokonaistulokset löytyvät Toijalan Vauhdin kotisivuilta.