Vauhtilaiset mitaleilla Pirkkahallissa

11.1.2015

Toijalan Vauhdin nuoret yleisurheilijat avasivat vuoden 2015 kilpailukautensa mainiosti.  Pirkkahallissa pidetyissä kilpailuissa vauhtilaisilla oli kotiin tuomisinaan kolme mitalia ja useita henkilökohtaisia ennätyksiä.  Pirkkahallin kilpailuihin osallistui noin 350 urheilijaa 34 seurasta.

Vauhdin kuuden urheiljan joukkue saavutti yhteensä kolme mitalia. Naisten 60 metrillä juossut 16-vuotias Katriina Aalto oli toinen ajalla 8,30 häviten kultamitalin yhdellä sadasosalla Lempäälän Kisan Laura Ruonalalle. P15 sarjan Joni Uolamo hyppäsi korkeudessa hopealle uudella ennätyksellään 164 cm.  Jonin pikkuveli Niko Uolamo oli myös toinen lajinaan seiväshyppy.  Tasaisessa P13-sarjan seiväskilpailussa Niko hyppäsi tuloksen 2,05 m.  Katriinan pikamatkan hopean lisäksi kahdeksan parhaan joukkkoon eli 60 metrin loppukilpailuihin selvisivät miesten sarjassa kilpaillut 16-vuotias Eero Välimäki ja P15-sajassa juossut Joni Uolamo.   Eeron sijoitus oli seitsemäs ja aika 7,90.  Jonin sijoitus puolestaan oli viides ja aika 8,33.  Myös nuoremmissa sarjoissa Vauhdilta oli edustajia.  T09-sarjassa kilpailut 8 vuotta täyttävä Laura Ratilainen oli lähellä yltää 40 metrin pikamatkalla loppukilpailuun.  Lauran aika oli 7,47 ja jäi vain yhden sekunnin sadasosan loppukilpailupaikkaan oikeuttavasta ajasta.  Juoksijoita tässä T09-sarjan 40 metrillä oli 32 juoksijaa.  T11-sarjassa kilpailut kohta 10 vuotta täyttävä Jonna Uolamo hyppäsi korkeudessa ennätyksensä 110 cm ollen 34 hyppääjän joukossa 12.