Vauhdille kaksi mitalia yleisurheilun pm-halleista

29.3.2015

Toijalan Vauhdin yhdeksän urheilijan joukkue saavutti kaksi mitalia ja kahdeksan sijoitusta 10 parhaan joukkoon Pirkkahallissa pidetyissä 9-15-vuotiaiden piirinmestauuskilpailuista.  Kilpailuihin osallistui yli 400 HÄMSYn yleisurheilijaa.  Mitalit tulivat seiväshypyssä Uolamon veljeksille.  Joni hyppäsi P15 sarjassa tuloksen 3,35 ja voitti kilpailun selvällä erolla ennen Tampereen Pyrinnön Jami Siiraa, joka hyppäsi 2,50.  P13-sarjassa kilpailleen Nikon seivästulos oli tasan  2 metriä, joka oikeutti kolmanteen sijaan.  Tapio Mikkola täydensi Vauhdin seiväshyppymainetta hypäämällä yhdeksänneksi tuloksella 1,70.  Jussi Mikkola juoksi ennätyksensä 60m juoksussa.  Jussin aika oli 9,20 ja sijoitus 15.  Myös Vauhdin tytöt ylsivät hyviin tuloksiin ja uusiin ennätyksiin.  T15-sarjassa juossut 14-vuotias Sini Tirri laittoi vuotta vanhemmat kilpasiskonsa ahtaalle juosten kuudenneksi 2000 metrin juoksussa ajalla 7.12,13.  Aika alittaa yli puolella minuutilla matkan A-rajan.  Kaikki A-rajan saavuttaneet urheilijat ovat oikeutettuja osallistumaan ikäluokkansa Suomen mestaruuskilpailuihin. Hienosti pärjäsivät myös T11-sarjassa kilpailleet Aino Anttonen, Aava Häyrynen ja Jonna Uolamo.  Aino oli Kuulassa 9. ja 1000 metrillä 11. Hänen tuloksensa olivat 6,65 ja 3.57,58.  10-vuotiaat Aava ja Jonna osallistuivat sarjaan T11, mutta selviytyivät mainiosti vuotta vanhempien sarjassa.  Aava oli pituudessa 22. tulokeslla 3,37 ja 60m juoksussa 23. ajalla 10,29.  Jonna osallistui myös pituushyppyyn ollen 14. tuloksella 3,49 ja kuulassa 16. tuloksella 5,96.  T11-sarjan pituuteen osallistui kaikkiaan 40 hyppääjää.  Vauhdin nuorin osanottaja oli 8-vuotias Laura Ratilainen.  Hän osallistui T09-sarjan 40 metrin ja 1000 metrin juoksuihin.  40 metrillä hän oli lähellä selviytyä loppukilpailuun.  40m aika oli 7,26 ja sijoitus 10.  1000 metrillä Laura juoksi ajan 4.21,51 ollen 13.  Kilpailuillan päättivät viestit.  Vauhdin tytöt Laura, Aava, Jonna ja Aino osallistuivat T11-sarjan 4x50m juoksuun.  Vaihdot onnistuivat kaikilta hyvin ja sijoituskin nuorelle joukkueelle oli kiitettävä.  Vauhdin joukkueen aika oli 32,72 ja sijoitus 9. 14 joukkueen kilpailussa.