Toijala Hölkässä haettiin vauhtia kesän koitoksiin - Katso myös tulokset ja kuvat

23.4.2017

23.4.2017 Toijala Hölkkä 2017 tulokset
23.4.2017 Kaikki kuvat

Toijala Hölkässä haettiin vauhtia kesän koitoksiin

Toijala Hölkän kilpasarjoissa sunnuntaina 23.4. pidettiin jälleen kovaa vauhtia. Triathlonisti Pasi Huhtala selvitti varsin vaativan 10 kilometrin reitin aikaan 34.59,00. Triathlon Team 225:ttä edustava juoksija oli aikaansa tyytyväinen etenkin, kun ottaa huomioon radan mäkisyyden ja ajoittain koleana puhaltaneen tuulen.

”Reitti oli aika raskas, mutta todella hyvä ja kiva juosta. Tykkään, että reitillä on myös hiekkatieosuuksia, ja täällä niissä oli sopivan pitävä pohja.”

Huhtala oli sarjassaan varsin ylivoimainen, sillä hän päihitti toiseksi tulleen Pellon Ponnen Juho-Matti Toiviaisen liki puolellatoista minuutilla.

Monet triathlon- ja muut kestävyyskilpailut hyvällä menestyksellä kolunnut Huhtala tähtää tulevana syksynä triathlonin MM-kisoihin Rotterdamiin. Muutoin tiivistahtiseen kesään mahtuu puolenkymmentä päätavoitetta. Kevään koitoksiin kuuluu mm. Pyynikki-juoksu Tampereella 30.4.

”Toijala Hölkkään päätin lähteä vasta kisa-aamuna. Asun Lempäälässä, joten sieltä oli helppo tulla tänne juoksemaan. Tällaiset pienemmät juoksutapahtumat ovat hyviä harjoituskilpailuja, toivottavasti seurat järjestävät näitä jatkossakin.”

Naisten kympin voitti Ilona Välimäki Uudenkaupungin Kenttäkarhuista samoin ylivoimaisesti ajalla 37.46,00.

Hyviä aikoja juostiin myös 5 kilometrin kilpasarjoissa sekä 40-sarjan kympillä. Nuorille oli omat sarjansa 1 ja 3 kilometrin matkoilla; tosin vitoselle ja kympille osallistui myös nuorten sarjalaisia, mikä kertoo erinomaisesta pohjakunnosta. Lahden Ahkeraa edustava Hautalan kestävyysjuoksuperhe oli mukana myös tällä kertaa, ja Wilho, Wäinö ja Janna ottivat kukin voiton omissa sarjoissaan.

10-vuotiaiden sarjassa matkana oli nyt 1 kilometri aikaisempien vuosien 3 kilometrin sijasta. Saara Kuha Viialan Valtista voitti tyttöjen kisan hyvällä ajalla 4.11,00. Kuntopohja on hyvä, sillä tyttö käy kesäisin säännöllisesti Valtin viikkoharjoituksissa, ja tänä keväänä hän on jo osallistunut Valkeakosken Hakan, Viialan Valtin ja Toijalan Vauhdin yhteisen maastojuoksucupin osakilpailuihin, joita on tähän mennessä pidetty kolme kappaletta.

”Tykkään erityisesti kestävyysjuoksusta, pikamatkoista ja pituushypystä”, Saara Kuha kertoi mielilajeistaan.

Toijala Hölkän järjestäneen Toijalan Vauhdin urheilijoista voittoon ylsi Aliisa Keskinen 14-vuotiaiden tyttöjen 3 kilometrillä. Keskisen aika oli erinomainen 11.38,00.

Toijala Hölkällä on pitkät perinteet. Ensimmäisen kerran juoksutapahtuma järjestettiin vuonna 1982 Toijala Juoksu -nimisenä. Tapahtuman aloituksesta on siis kulunut jo 35 vuotta. Tällä kertaa mukana oli 64 juoksijaa kilpa- ja kuntosarjoissa.

Teksti ja kuvat: Tuulikki Moisio

Juoksijat starttasivat matkaan aurinkoisessa säässä. Pian tapahtuman jälkeen alkoi lumisade.
Miesten kympin voittaja Pasi Huhtala kuuluttaja Heikki Knuutilan haastattelussa. Juoksijan päätavoite tulevana kesänä on triathlonin MM-kisat Rotterdamissa.
10-vuotiaiden tyttöjen 1 kilometrin voiton otti Saara Kuha Viialan Valtista. Vasemmalla kakkoseksi juossut Viivi Manninen Kestävyysjuoksunuoret Suomesta ja oikealla kisan kolmonen, Uljas 39:ää edustava Sara Hokka.