Toimitsijoiden koulutustilaisuus kokosi 20 oppijaa yleisurheilun sääntömaailman pariin

28.5.2019

HämSY:n Toijalassa järjestämään 2-tason yleisurheilutuomarikoulutukseen osallistui maanantaina 27.5. kiitettävän paljon väkeä. Paikalla oli yhteensä 20 koulutettavaa, joista 18 Toijalan Vauhdista ja 2 Viialan Valtista. Erityisen ilahduttavaa oli se, että kurssille osallistui useampia uusia, alkaneena kesänä mukaan toimintaan tulleita henkilöitä kokeneempien konkarien lisäksi!

Kouluttajana toimi Niklas Lieke Tampereen Pyrinnöstä. Hän kävi selkeäsanaisesti läpi keskeisimmät asiat aikuisten ja lasten kisojen säännöistä. Koulutus pidettiin Toijalan Monarilla.

Jos kiekko koskettaa sektoriviivaa, onko heitto hyväksytty vai hylätty? Mitä tarkoittaa lasten kisoissa pituushypyn ponnistusalue, ja miten hyppy mitataan? Miten heittoringistä kuuluu poistua? Jos keihäs tulee maahan lappeelleen tai perä edellä, mitataanko heitto ja mistä kohtaa? Mitä lasten kisoissa kannattaa ottaa huomioon, että kisakokemus olisi lapselle mahdollisimman kannustava, innostava ja opettava?

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saatiin koulutuksessa vastauksia. Osallistujat myös tekivät aktiivisesti kysymyksiä kouluttajalle.

Sääntöjä, ohjeita ja erilaisia tilanteita liittyy tietysti kisoihin lukematon määrä - omaa tietämystään säännöistä kannattaa täydentää alan oppaista. Niitä löytyy SUL:n yleisurheilu.fi -sivustolta -> Kilpailutoiminta > Säännöt ja ohjeet. Lasten kisojen toimitsijoiden ja vanhempien kannattaa tutustua erityisesti Lasten sääntöihin.

Toijalan Vauhdin kisoissa lajikohtaiset ohjeet löytyvät myös toimitsijoiden kansioista, ja kysyvähän ei tunnetusti tieltä eksy!

Uudet toimitsijat ovat aina tervetulleita mukaan Vauhdin kisoihin! Aiempaa kokemusta ja / tai kurssien käymistä ei edellytetä. Yleisurheilun sääntömaailmaan pääsee sisälle tulemalla rohkeasti mukaan hommiin - kokeneemmat opastavat uusia vapaaehtoisia, ja asioita voi tietysti opiskella lisää sääntöoppaista ja osallistumalla tuomarikursseille. -tm
 

* * * * *

HämSY:n Tuomari (2-taso) -koulutus maanantaina 27.5. Toijalassa

HämSY (Hämeen Seudun Yleisurheilu) järjestää Toijalan Vauhdin toivomuksesta seuraavan koulutuksen Toijalassa:

 

TUOMARI (2-TASO) MAANANTAINA 27.5. 

Aika: klo 18-21, paikka Monarin koululuokka.

Aihe: Koulutuksessa käydään läpi yleisurheilun kaikki tärkeimmät lasten ja aikuisten kilpailusäännöt. Kouluttajana toimii Niklas Lieke HämSY:stä.

Koulutus on erinomainen tilaisuus kartuttaa tietämystään yleisurheilusäännöistä ja toimii kokeneemmillekin hyvänä kertauksena. Koulutus ei edellytä aiemman tason suorittamista. Koulutus on ilmainen.


Ennakkoilmoittautumiset ja tiedustelut torstaihin 23.5. mennessä Tupulle, tuulikki.moisio(at)upm.com, puh. 040 821 0346.

 

Lasten yleisurheilusääntöihin (13-vuotiaat ja nuoremmat) voit tutustua myös tästä >>>


* * * * *

LAJINJOHTAJA (3-TASO) TIISTAINA 11.6.
 

Yleisurheilun lajinjohtajakoulutus (3-taso) tiistaina 11.6. klo 18-21, paikka ilmoitetaan myöhemmin.

Aihe: Koulutus antaa valmiudet toimia lajinjohtajana yleisurheilukilpailuissa.

Ilmoitt. sunnuntaihin 9.6. mennessä niklas.lieke@gmail.com / HämSY

Vauhtilaiset – ilmoittakaa osallistumisesta myös Tupulle, niin voimme sopia esim. kimppakyydeistä.

* * * * *

Tuomarikoulutus SUL:n sivuilla:

https://www.yleisurheilu.fi/kilpailutoiminnan-koulutus/tuomarikoulutus/

https://www.yleisurheilu.fi/sites/default/files/tuomarikoulutusjarjestelma_0.pdf

 

 

Niklas Lieke Tampereen Pyrinnöstä toimi kouluttajana.
Niklas Lieke Tampereen Pyrinnöstä toimi kouluttajana.
Tuomarikurssille osallistui koululuokallinen yleisurheilun säännöistä kiinnostunutta oppijaa.
Tuomarikurssille osallistui koululuokallinen yleisurheilun säännöistä kiinnostunutta oppijaa.