Akaalaisurheilijat onnistuivat Eeles Landström Gameseissa - Juttu, valokuvia ja tulokset

23.6.2019

Tulokset >>>
Valokuvia >>>

Eeles Landström Games -yleisurheilukisoissa 16.6. saatiin nauttia positiivisista akaalaissuorituksista, vaikka yksi odotetuimmista kilpailuista, Toijalan Vauhdin Noora Toivon osallistuminen 200 metrille jäikin toteutumatta. Toivo joutui jättämään kisan väliin kuumeilun takia. Ennen sairastumistaan hän ehti kuitenkin avata kilpailukautensa pitkän tauon jälkeen Tampereella, missä hän juoksi pm-kisojen 200 metriä aikaan 25,62.

Lempäälän Kisa Yleisurheilua edustava akaalaisjuoksija Klaara Leponiemi sen sijaan paransi 3000 metrin ennätystään peräti 15 sekuntia. Soolojuoksu taittui aikaan 9.56,18. Muut kilpailijat jäivät kauas taakse, sillä kisan voitto heltisi yli puolen minuutin erolla seuraavaan. 20-vuotiaan kestävyysjuoksijan kesä on alkanut lupaavasti; saavutuksiin kuuluu mm. nuorten kympin EM-rajan alitus, mikä tapahtui Saarijärvellä toukokuussa ajalla 35.08,89.

Toijalan Vauhdin urheilijat osallistuivat Eeles Landström Gameseihin isommalla joukolla kuin aikoihin ja hyvin tuloksin. Aikuisurheilijoissa eli yli 30-vuotiaissa SM-mitalin poikineen keränneet Lauri Laasala ja Teemu Salminen onnistuivat erinomaisesti kuulakisassa. Laasala sijoittui kolmanneksi tuloksella 12,94 - parin viikon takainen entinen ennätys parani näin liki 40 sentillä. Salminen oli kisan neljäs, ja neljä vuotta vanha ennätys kohentui nyt lukemiin 11,10. Pituuskisassa Salminen oli toinen tuloksella 5,27.

Lupaavan paluun kilpakentille ja Vauhdin väreihin teki Amanda Lapinleimu, joka viiden kuukauden intensiivisemmän harjoittelun tuloksena taittoi 100 metriä aikaan 13,39. Sijoituskin oli 19 kilpailijattaren joukossa hienosti kahdeksas. 200 metrillä Lapinleimun aika oli 27,27 ja sijoitus yhdeksäs 16 kilpailijan joukossa. Vauhtilaisjoukkuetta täydensi vielä hienosti 17-vuotias kilpailemista aloitteleva Inka Vatka kuulassa tuloksella 8,59 ja keihäässä tuloksella 26,94.

Seiväshyppy kahden kamppailu

Kilpailujen nimikkolajiin eli seiväshyppyyn osallistui neljä hyppääjää, joista kaksi jäi harmittavasti ilman tulosta. Kisan voitti odotetusti kokenut konkari Nokian Urheilijoiden Olli Rannikko hänelle vaatimattomalla tuloksella 480. 18-vuotias oman ikäluokkansa huippua edustava Jami Siira Tampereen Pyrinnöstä ylitti riman samasta korkeudesta, mutta tarvitsi siihen kaksi yritystä sijoittuen toiseksi.

Siira yritti kisan voittoa ja ennätyksensä 485 parantamista korotuttamalla riman 5 metriin, mutta hyvistä yrityksistä huolimatta rima ei pysynyt kannattimillaan. Oman mielenkiintonsa kisaan olisi tuonut Vauhdin 19-vuotias seiväshyppääjä Joni Uolamo, mutta hän oli tällä kertaa estynyt osallistumasta. - tm

Kuvat: Ari Viljanen
Vauhdin Teemu Salminen ja Lauri Laasala paransivat molemmat ennätyksiään kuulantyönnössä. Kuvat: Ari Viljanen
Lempäälän Kisa Yleisurheilua edustava akaalaisjuoksija Klaara Leponiemi teki ennätyksensä 3000 metrillä.
Jami Siira Tampereen Pyrinnöstä yritti seiväshypyssä pääsyä viiden metrin kerhoon, mutta vielä se ei onnistunut hyvistä yrityksistä huolimatta.