Julia hyppäsi kolmiloikassa uuden piirinennätyksen – Vauhdin ja Valtin nuoret urheilijat toivat seitsemän mitalia Turusta

22.9.2019

Toijalan Vauhdin ja Viialan Valtin 8-17-vuotiaat nuoret yleisurheilijat tekivät 15.9. yhteismatkan Tilastopajacupin seitsemänteen osakilpailuun Turkuun, jossa sää oli kolea ja vettä satoi ajoittain runsaasti. Paluumatkalle lähdettiin tukku omia ennätyksiä mukana. Mitalisijoituksia tuli yhteensä seitsemän kappaletta sekä yksi Hämeen piirinennätys.

Vanha ennätys parani puoli metriä

Toijalan Vauhdilta kisaan osallistui vajaa tusina urheilijoita. Paras tulos hypättiin T11-sarjan kolmiloikassa, jossa Toijalan Vauhdin 9-vuotias Julia Suolaniemi hyppäsi oman ikäluokkansa uudeksi Hämeen piirinennätykseksi 896. Hän sijoittui kisassa kolmanneksi. Aikaisempi piiriennätys oli kolmen vuoden takaa Lempäälän Kisa Yleisurheilun Iina Niemelän nimissä. Ennätys parani huimat 50 senttiä.

Julian lisäksi mitalisijoituksille ylsivät T14-sarjan Maiju Autio N17 korkeushypyssä (3:s), T11-sarjan Venla Mattila 800 metrin juoksussa ennätyksellään 3.01,81 (3:s) ja M17-sarjan Niko Uolamo miesten seiväshypyssä (2.). 400 metrin juoksussa Niko juoksi ennätyksensä 58,52.

Julialla ennätysvuosi

Kolmiloikassa Hämeen piirinennätyksen tehneen Julian yleisurheilukausi alkoi komeasti jo alkuvuoden hallikilpailuissa, joissa syntyi uusi T9-sarjan Suomen ennätys 60 metrin juoksussa.

Kesän aikana Julialle on tullut menestystä hypyissä, kolmiottelussa ja juoksumatkoilla, joista hänellä on tältä vuodelta kuusi piirinmestaruutta. Suomen tämän kesän tilastoissa Julia pitää ykköspaikkaa 400 ja 800 metrin juoksuissa ja toista sijaa 150, 1000 ja 60 metrin juoksuissa. Pituudessa, kolmiloikassa ja 40 metrin juoksussa Julia on kolmannella sijalla.

Tulosten erinomaisuudesta kertoo myös se, että Julian kolmiloikan, 150 metrin ja 400 metrin juoksujen ennätykset sijoittuvat Suomen kaikkien aikojen listalla T9-sarjassa kuuden parhaan tuloksen joukkoon. Kesän yleisurheilukauden päätyttyä Julian urheiluharrastus vaihtuu lentopalloon A-Volleyn E-tyttöjoukkueessa.

Roosa Haanpää ja Sanni Niskanen mitaleille

Viialan Valtista kisaan osallistui neljä urheilijaa. Roosa Haanpää työnsi voittoisasti kuulaa 11,26 sarjassa T13. Moukarissa Roosa oli toinen tuloksella 41,52.

Sarjassa T15 Neea Suhonen työnsi kuulaa 9,63 sijoittuen neljänneksi. Keihästä hän heitti 32,09 ollen viides ja kiekkoa 23,11 sijoittuen seitsemänneksi.

T15-sarjassa kilpaillut Sanni Niskanen juoksi 150 metrillä kahdeksanneksi ajalla 22,59, ja 2000 metrillä hän oli toinen omalla ennätysajallaan 8.21,22.

T13-sarjassa Vilja Hujanen juoksi 150 metriä aikaan 23,85, hyppäsi pituudessa kymmenenneksi tuloksella 322 ja työnsi kuulakisan yhdeksänneksi tuloksella 7,01.

Teksti: Kari Uolamo ja Marika Niskanen