Julialle kaksi kultaa ja yksi pronssi yli 1700 yleisurheilijan TJIG-hallikisoissa

12.3.2020

Tampereen Pirkkahallissa käydyssä Euroopan suurimmassa juniorihallitapahtumassa, Tampere Junior Indoor Gameseissa, oli mukana yli 1700 urheilijaa, ja lajisuorituksiakin kertyi 4491 suoritusta kolmen kisapäivän aikana. Esimerkiksi T13-sarjan 60 metrin juoksussa oli mukana yli 100 juoksijaa.

Mukana olivat lähes kaikki Suomen parhaat junioriyleisurheilijat. Kansainvälistä väriä tuli muun muassa Saksasta.

Toijalan Vauhdin Julia Suolaniemen sarja oli huikea, kultaa – kultaa – pronssia.  T10-sarjassa kilpaileva Julia paransi ennätyksiään ja oli ykkönen sekä 60 metrin juoksussa että pituushypyssä.

60 metrin juoksun alkuerissä tuli selvä ykkössija ajalla 9,02. Toiseksi parhaan ajan 9,27 juoksi Kuivasjärven Auran Olga Hokkanen Oulusta. Loppukilpailussa alittui 9 sekunnin haamuraja, kun Julia pysäytti sähköisen ajan numeroihin 8,97. Toiseksi sijoittui Olga ajalla 9,19 ja kolmas oli Lempäälän Kisa Yleisurheilun Minja Penttilä ajalla 9,31.

Pituushypyn kolme ensimmäistä hyppyä oli jaettu neljään erään, jonka jälkeen 95 urheilijasta 8 parasta pääsi kolmelle viimeiselle kierrokselle. Julia johti alkukilpailua ensimmäisen hypyn tuloksella 4,28, ja toisena oli Laihian Lujan Iida-Maria Taittonen 4,04 kantaneella hypyllä.

Kuudennella hypyllään Julia paransi ennätystään lukemiin 4,34, mikä uupuu 18 senttiä vuonna 1992 hypätystä T10-sarjan Hämeen piirin ennätyksestä.

60 metrin aitajuoksussa Julia oli kolmas ajalla 11,31.  Voiton vei Jenny Viitanen Noormarkun Nopsasta ajalla 10,95.

Akaan neljännen mitalin toi Viialan Valtin Roosa Haanpää T13-sarjan kuulantyönnöstä. Kilpailu oli kolmen parhaan osalta tasokas, ja voiton vei Someron Esan Pinja Kärhä tuloksella 12,39. Roosa oli niukasti toinen ennätystään sivuavalla tulokselle 12,21. Kolmas oli Natalie Saarinen Espoon Tapioista 11,99 kantaneella työnnöllä.

T11-sarjan viestijoukkue kympin sakkiin

Akaan yleisurheilijoiden menestystä täydensivät Toijalan Vauhdin T14-sarjan Anni Viljanen ja T13-sarjan Eevi Vatka keihäänheitossa sekä T15-sarjan Maiju Autio korkeushypyssä ja Viialan Valtin Valtteri Haanpää P10-sarjan kuulantyönnössä.

Anni hätyytteli 40 metrin rajaa heittäen ennätyksekseen tuloksen 39,21. Sijoitus oli viides. Pronssille heitti Fanny Taira Kurikan Ryhdistä 39,81 kantaneella kaarella. Eevi puolestaan jäi niukasti ulos kolmelta viimeiseltä kierrokselta ollen kilpailun yhdeksäs tuloksella 26,94.

T15-sarjan korkeushypyn voiton vei Limingan Niittomiesten Saimi Lithovius tuloksella 168.

Maiju oli kisan kahdeksas ylitettyään kaikki korkeutensa ensimmäisellä. Tulos oli 146.

Samaan tulokseen pääsi myös Toijalan Vauhdin Jenni Laine, joka ylitti vastaavan korkeuden kolmannella hypyllä ja sijoittui 11. sijalle.

P10-sarjassa kilpaillut Valtteri selvitti itsensä heti ensimmäisellä työnnöllään loppukilpailuun. Ennätystyöntö tömähti lattiaan 6,69 päässä kuularingissä, ja sijoitukseksi muodostui kahdeksas sija. Sunnuntai-illan viesteissä Vauhdin T11-sarjan joukkue juoksi 4×100 metrin juoksussa neljännessä erässä ajan 1.02,90, joka riitti kokonaiskilpailun kuudenteen sijaan. Vauhdin joukkueessa juoksivat Jade Hukka, Lilja Saarela, Julia Suolaniemi ja Milja Välläri. Kaikkiaan viestissä oli mukana 26 joukkuetta.

Viialan Valtin ja Toijalan Vauhdin runsaslukuisesta joukkueesta suuri osa urheilijoista paranteli ennätyksiään. Jatkossa molempien seurojen yhteistyö jatkaa tiivistymistään.

Kari Uolamo

Vauhdin 4x100 metrin viestijoukkue juoksi kuudenneksi ja oli paras hämäläisjoukkue. Joukkueita kisassa oli kaikkiaan 26.Vauhdin joukkueessa juoksivat Julia Suolaniemi, Lilja Saarela, Jade Hukka ja Milja Välläri.
Julia Suolaniemi voitti kultaa 60 metrillä ja pituudessa.