Julia ja Maiju pm-mitaleille HämSY:n mestaruusotteluissa

14.7.2020

Toijalan Vauhdista ja Viialan Valtista osallistui 26 urheilijan joukkue Urjalassa, Hämeenlinnassa ja Toijalassa 7.-9.7. pidettyihin Hämeen Seudun Yleisurheilun piirinmestaruusmoniotteluihin.

Kaikkiaan otteluihin osallistui runsaat 230 urheilijaa. Valtin ja Vauhdin yhteispistesaalis oli 263 pistettä. Eniten pisteitä keräsi odotetusti Tampereen Pyrintö 763 pistettä, toinen oli Lempäälän Kisa Yleisurheilu 418,5 pisteellä ja kolmas Hämeenlinnan Tarmo 204 pisteellä.

Viileissä ja ajoittain sateisissa olosuhteissa nuoret yleisurheilijat mittelivät moniotteluiden pisteistä viimaa ja pisaroita uhmaten.

Vauhdin Julia Suolaniemi hätyytteli T10-sarjan piiriennätystä

Toijalan Vauhdin tytöt ottelivat kaksi pm-mitalia. Julia Suolaniemi oli ylivoimainen T10-sarjan 3-ottelussa, ja Maiju Autio oli kolmas T15-sarjan 5-ottelussa. Julia hätyytteli Kyröskosken Ponnen Jemina Savikarin vuonna 2011 tehtyä piiriennätystä. Julian pisteet olivat 983 pistettä, kun Jeminan piiriennätys on tasan 1000 pistettä. Julian ylivoimaa osoittaa myös se, että toiseksi otellut Lempäälän Kisa Yleisurheilun Minja Penttilä jäi Juliasta 202 pistettä. Julian sarja oli: 60m 9,03, pituus 4,13 ja kuula 7,21.

Maiju otteli tasaisen varmasti ja keräsi yhteensä 1877 pistettä. Maijun sarja oli: 80m aidat 13,29, pituus 4,81, keihäs 19,50, korkeus 151 ja 800m 2.55,12. Vauhdin menestystä täydensivät T15-sarjassa Jenni Laine, Jonna Uolamo ja Ella Kokko. Jenni oli neljäs 1624 pisteellä, Jonna viides 1416 pisteellä ja Ella seitsemäs 939 pisteellä.

Kymmenen parhaan joukkoon edellä mainittujen lisäksi ottelivat vauhtilaisista 8-vuotias Ilona Rahkonen T09-sarjassa ollen kahdeksas sekä Niklas Hukka P09-sarjassa yhdeksännellä sijalla. Ilonan tulos 3-ottelussa oli 516 pistettä ja Niklaksen 509 pistettä. Sisulisäpisteille vauhtilaisista ottelivat myös Venla Mattila, Jade Hukka ja Enni Sundström. Toijalan Vauhdista pm-otteluihin osallistui 12 kilpailijaa.

Valtin Samu Pentinniemi hopealle pm-otteluissa

Viialan Valtista pm-otteluihin osallistui 14 kisaajaa. Samu Pentinniemi taisteli itselleen hopeamitalin P11-sarjassa pistesaldolla 853 jääden vain seitsemän pistettä kultamitalista. Samu juoksi 60 metriä aikaan 9,57, hyppäsi pituutta 4,07 metriä ja työnsi kuulaa uuden ennätyksensä 6,73 metriä.

Matias Viitanen otteli P11-sarjassa viidennelle sijalle. Matias pinkoi 60 metrillä ajan 9,71, hyppäsi 3,68 metriä ja lennätti kuulaa 5,74 metriä. Kuudennen sijan otteli Sanni Niskanen T15-sarjassa ja seitsemännen sijan saavuttivat Veli Lepo P11-sarjassa ja Sohvi Rantanen T10-sarjassa.

Muut sisulisäpisteille eli 20 parhaan joukkoon sijoittuneet valttilaiset olivat Oiva Lepo, Vilja Hujanen, Jenna Pentinniemi, Maija Oksa, Sara Majamäki, Emmi Lönnqvist ja Fanni Alila.

Kari Uolamo
Minna Oksa

Julia Suolaniemi voitti ylivoimaisesti 10-vuotiaiden tyttöjen ottelun. Julian kanssa palkintopallilla toiseksi sijoittunut Minja Penttilä LeKi Yu:ta ja kisan kolmonen Minja Kaunisharju Forssan Salamasta. Kuva: Heidi Hiden-Knuutila.
Maiju Autio (oik) saavutti pronssia 15-vuotiaiden tyttöjen ottelussa. Palkintopallilla myös kisan voittaja Aino Ojaniemi Hämeenlinnan Tarmosta ja hopealle sijoittunut Vilma kerälä samoin Tarmosta. Kuva: Kari Uolamo
Akaalla oli hyvä edustus 15-vuotiaden tyttöjen ottelussa Hämeenlinnassa: Vasemmalta Vauhdin Ella Kokko, Jonna Uolamo, Maiju Autio ja Jenni Laine sekä Valtin Sanni Niskanen. Hämeenlinnan otteluissa kisasi Vauhdista myös Jade Hukka. Kuva: Kari Uolamo