Vauhdille ja Valtille yhteensä 25 mitalia pm-sisulisähuipentumasta – Vauhdin Julialle mestaruus neljässä lajissa, Venla voittajaksi tonnilla

27.7.2020

Hämeen Seudun Yleisurheilun sisulisähuipentuma järjestettiin Tampereella Ratinan stadionilla 25.-26.7. Lämpimässä, joskin ajoittain tuulisessa säässä 466 9-15-vuotiasta urheilijaa kisasi piirinmestaruuksista ja pistesijoituksista. Lajisuorituksia kertyi runsaat 1500.

Toijalan Vauhdista huipentumaan osallistui 11 urheilijaa, jotka saavuttivat yhteensä 13 mitalia. Viialan Valtista kisoihin osallistui 17 urheilijaa, ja pm-mitaleja tuli kaikkiaan 12.

Vauhdin Julia Suolaniemi voitti T10-sarjassa kaikki neljä lajiaan. Lauantain pikamatkalla eli 60 metrillä voitto tuli ajalla 9,15, ja 1000 metrin juoksussa aika oli 3.37,81. Sunnuntain aloituslajin 60 metrin aitajuoksun hän voitti ylivoimaisesti ajalla 10,56. Toiseksi tullut Forssan Salaman Minja Kaunisharju juoksi ajan 11,90. Neljäs voitto tuli pituushypyssä tuloksella 4,21.

Vauhdin viides kultamitali tuli T12-sarjan 1000 metriltä. Venla Mattila voitti juoksun runsaan kolmen sekunnin erolla ennen Tampereen Pyrinnön Onerva Tauriaista. Venlan aika oli 3.44,55.

Hopealle vauhtilaisista pääsivät Jenni Laine T15-sarjan korkeushypyssä ennätyksellään 154 cm sekä P13-sarjassa urheillut Arttu Viljanen 1000 metrin juoksussa ajalla 3.20,98. Hopeamitalin lisäksi Arttu juoksi kolmanneksi 200 metrin juoksussa ajalla 30,32 ja hyppäsi korkeudessa neljänneksi tuloksella 134.

Kolmeen pronssimitaliin ylsi T14-sarjan Anni Viljanen. Hänen kaikki mitalinsa tulivat heittolajeista. Moukari lensi tulokseen 38,52 ja keihäs tulokseen 37,48. Kuula tömähti 10,09 metrin päähän kuularingistä.

Loput pronssimitalit Vauhdille toivat T13-sarjan Eevi Vatka ja T15-sarjan Jonna Uolamo. Molemmat mitalit tulivat keihäänheitosta. Eevin tulos oli 29,33 ja Jonnan 26,80. Lisäksi Eevi oli neljäs kiekossa ja moukarissa ja Jonna seipäässä ja kiekonheitossa. Mitalisijoja hätyytteli myös P12-sarjan Eelis Numminen 60 metrin juoksussa. Sijoitus oli neljäs ja aika 9,30.

Pisteille edellä mainittujen lisäksi pääsivät T11-sarjan Milja Välläri 60 metrin juoksussa ajalla 9,62 sekä Jade Hukka T11-sarjan kuulantyönnössä 7,29 metriä kantaneella työnnöllä.

Kari Uolamo

Toijalan Vauhdin piirinmestarit, Julia Suolaniemi vasemmalla ja Venla Mattila oikealla.
Julian saalis yleisurheilijoiden piirinmestaruuskilpailuista oli peräti neljä kultaista mitalia 10-vuotiaiden tyttöjen sarjassa. Kuvat: Riitta Lehtonen