Kaksi SM-mitalia Vauhdin tytöille Naantalin SM-kilpailuista – Maijulle korkeushypyssä hopeaa, joukkuekilpailussa Maijulle ja Jennille kultaa!

10.8.2020

Naantalin Löyly järjesti viikonlopun helteisessä säässä 14- ja 15-vuotiaiden yleisurheilijoiden Suomen mestaruuskilpailut. Toijalan Vauhdista Naantalin kilpailuihin osallistui kolme urheilijaa: Maiju Autio, Jenni Laine ja Anni Viljanen.

Maiju ja Jenni osallistuivat T15-sarjan korkeushyppyyn. Kilpailun voitti ennakkosuosikki Tuuli Järvinen Keuruun Kisailijoista tuloksella 167.

Maiju lähti tilastojen perusteella viidenneltä sijalta kilpailuun. Kisasta tuli lopulta erittäin tiukka. Maiju paransi ennätystään kolmeen otteeseen ja voitti hopeamitalin paremman hyppysarjan perusteella 165 cm tuloksella. Saman korkeuden hyppäsi myös Saimi Lithovius Limingan Niittomiehistä. Maiju hyppäsi korkeuden ensimmäisellään ja Saimi vasta kolmannellaan.

Jenni hyppäsi yhden parhaimmista kilpailuistaan, ja rima jäi kannattimilleen 150 cm korkeudelle. Jennin sijoitus oli kahdeksas 21 osallistujan joukossa.

Juniorisarjoissa järjestetään henkilökohtaisten kenttälajien ohessa myös SM-joukkuekilpailut. T15-sarjan korkeushypyn voitto tulikin Akaaseen ylivoimaisesti, sillä Vauhdin tyttöjen yhteen laskettu tulos oli 315. Toiseksi tuli Vesannon Urheilijat 296 tuloksella, ja pronssille hyppäsivät IF Nykarlebyn tytöt tuloksella 290.

Anni kiekonheiton loppukilpailuun

Anni osallistui T14-sarjan kiekon- ja keihäänheittoon. Keihäänheitto järjestettiin perjantaina, jossa Annin sijoitus oli kymmenes tuloksella 38,29. Kiekonheitto oli vuorossa sunnuntaina, ja siinä loppukilpailupaikka heltisi tuloksella 34,14. Kolmella viimeisellä kierroksella hänelle ei tullut tulosparannusta, ja sijoitukseksi tuli 7.

Kari Uolamo

Vauhtilaiset onnittelevat lämpimästi Maijua, Jenniä ja Annia hienoista saavutuksista SM-kisoissa! Onnittelut myös tyttöjen tukijoukoille!

Kuva: Kari Uolamo
Jenni (vas.) ja Maiju voittivat ylivoimaisesti T15-sarjan joukkuekilpailun yleisurheilijoiden SM-kilpailuissa. Maiju puolestaan oli henkilökohtaisessa kilpailussa hopealla tuloksella 165. Kuva: Kari Uolamo
Anni kilpakumppaneidensa Rania Toivosen, Uudenkaupungin Kenttäkarhut, ja Ella Råstedtin, Esbo IF, kanssa. Rania voitti kiekon mestaruuden, ja Anni ja Ella kävivät tiukan kiekkokisan päätyen samalle metriluvulle. Kuva: Ari Viljanen